Slik finner du de beste bensinkortene

Irriterer du deg over høye bensinpriser? Da kan jeg love deg at du ikke er alene. Bensinprisene blir bare høyere og høyere. Selv betaler jeg i gjennomsnitt nesten 800kr hver gang jeg fyller opp tanken. Det sier seg selv at drivstoff er en stor utgiftspost for meg, og dermed et stort irritasjonsmoment. I mange år lot jeg det like vel bare skure og gå, uten å lete etter måter å få billigere drivstoff på. For det finnes faktisk muligheter der ute.

De fleste har sikkert hørt om bensinkort, men de fleste vet nok ikke hvor mye rabatt man faktisk får. Tidligere trodde jeg det bare var snakk om noen få øre i rabatt. Det var helt til jeg begynte å google rundt å lese meg opp litt. Det finnes masse informasjon på nettet om det aller meste, det gjelder bare å lete! Jeg kom tilslutt over en ypperlig side om bensinkort. Via den siden fant jeg ut at jeg kan få så mye som 80 øre i rabatt per liter bensin jeg fyller. Dette er ganske mye mer enn de få ørene jeg trodde man fikk med slike kort! 80 øre per liter sier deg kanskje ikke så mye. La meg ta et lite regnestykke så du skjønner hva det hele dreier seg om. La oss si at du fyller du 50 liter bensin per fylling, noe som er normalen om du har en gjennomsnittelig stor bil. 50l x 0.8kr = 40kr. Dette er 40kr spart hver eneste gang du fyller bensin. La oss så si at du fyller bensin 4 ganger i måneden. 4x40 = 160kr. 160kr spart per måned. Gang så dette med 12 måneder i året og vi får 12x160kr = 1920kr spart i året på bensin.

Hva koster det så for et slikt bensinkort? Svaret er null komma niks. Slike bensinkort er gratis og det finnes ingen ulemper med de så lenge man er påpasselig å betale regningene før rentene begynner å løpe. Det selskapene tjener penger på er personene som ikke er nøye med å betale. Når rentene løper er de gjerne over 20 prosent. Man sier derfor at drivstoffkort er for den disiplinerte bruker som betaler innen fristen går ut.

Det bensinkortet jeg selv bruker og anbefaler er Flexi Visa fra Santander. Med dette kortet får jeg 4% rabatt på hver bensinfylling jeg foretar. Det fine med dette kortet er at det gjelder uansett hvilke stasjon jeg fyller på. Noen bensinkort er nemlig låst til enkelte kjeder. Det beste eksempelet på et slikt kort er Shell sitt drivstoffkort. Bruker du dette kortet når du fyller får du kun rabatt om du fyller på en Shell stasjon. Rabattene med dette kortet er heller ikke noe å skryte av. Med Shell Mastercard får du kun 30 øre rabatt per liter. Ganske langt fra de beste drivstoffkortene med andre ord.

Et annet kort jeg anbefaler er 365Privat bensinkort. Du finner omtale av dette på drivstoffkort.com siden ved å følge linken. Der finner du også link til søknadsskjemaet for kortet slik at du slipper å lete rundt i blinde.

Anbefalingen er altså klar. Skaff deg billigere bensin ved å bruke et bensinkort når du fyller bensin! Det er aldri for sent å begynne og spare penger.

 

Kategorier

Arkiv

hits